* Schildklier profielen

Een complete basislijn schildklier profielen wordt gemeten en omvat doorgaans totaal T4, totaal T3, vrije T4, vrij T3, T3AA en T4AA, en kan CTSH en / of TgAA. De TgAA test is vooral van belang bij het screenen van dieren voor de fokkerij voor erfelijke auto-schildklier ziekte.

Het normale referentiegebied voor schildklier analyses bij gezonde volwassen dieren zijn gelijk voor de meeste rassen van gezelschapsdieren zijn. Uitzonderingen zijn de windhond en reuze rassen honden die lagere basale niveaus hebben. Typisch voor schildklier niveaus bij gezonde windhonden, zoals gepensioneerd race windhonden, is dat de waarden net onder de gevestigde laboratorium referentiewaarden zijn, terwijl gezonde grote rassen hebben een optimaal niveau rond het midden van deze reeksen.

Jonge dieren hebben ook andere waarden, dat is, omdat ze in de groei zijn. Optimale schildklier niveaus worden wacht in de bovenste helft van de referentie. Voor geriatrische dieren, is basaal metabolisme meestal vertraagd, en daarom zijn de optimale schildklier niveaus zijn waarschijnlijk dichter bij de midden referentie of zelfs iets lager.

Geen dier is hetzelfde

  • Puppy’s hebben een hogere basale schildklier niveaus dan volwassenen
  • Geriatrie hebben lagere basale schildklier niveaus dan volwassenen
  • Groot / grote rassen hebben een lagere basale schildklier niveaus
  • Windhonden hebben veel lagere basale schildklier niveaus

Hemopet is het enige diagnostisch laboratorium in de wereld die kan zorgen voor de schildklier profielen. De T4: FT4 ratio en bevindingen. Met behulp van de Hemopet een ‘groene’ technologie en ras- en leeftijd-specifieke interpretatieve analyse, plus de T4: FT4 ratio, zijn dierenartsen en klanten verzekerd van het verkrijgen van toonaangevende schildklier profielen en analyses.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.