De praktijk

Dierenarts Deventer is voorzien van vele faciliteiten, wij zijn een complete dierenkliniek in Deventer. We hebben diverse apparatuur om de beste zorg te bieden aan uw hond, kat, cavia of konijn. Aan de Hoge Hondstraat 115 en aan de Leonard Springerlaan 85 te Deventer.

 

Laboratorium:DSCF1135

Voor veel bloedonderzoeken hebben wij in huis faciliteiten om snel een uitslag of in ieder geval een goede indicatie m.b.t. de toestand van de patiënt te krijgen. We kunnen als uw dier wordt opgenomen het verloop goed monitoren. Stel dat uw huisdier komt voor een operatie of andere ingreep kunnen wij van te voren bloed afnemen en een screening doen. Afhankelijk van de uitslag kunnen wij het anesthesie protocol daarop aanpassen. U krijgt de dag van de operatie de uitslag te horen.

Daarnaast is urine onderzoek een veel voorkomende noodzaak.  Bijvoorbeeld in het geval van afwijkend drinkgedrag of bij plaskaters.

Testen op parasieten of schimmels in de huid of darmen is mogelijk. Voor katten kunnen we de katten leukose en “katten aids” testen verrichten. Daar krijgt u dezelfde dag uitslag van.

En wij voeren de vaccicheck uit om via een titerbepaling te kijken of uw dier voldoende antistoffen heeft tegen bepaalde ziektes.

Opname:

Bij Dierenarts Deventer beschikken we over de mogelijkheid om dieren indien nodig, voor langere tijd op te nemen en op de praktijk te verzorgen.

U kunt hierbij denken aan dieren die langer tijd aan het infuus liggen, benauwde dieren die in de zuurstof kooi verblijven of dieren die niet eten. Wij bieden die patiënten de nodige zorg en persoonlijke aandacht. Door dat wij een klein team hebben kunnen we de patiënten goed monitoren en is er steeds een vast gezicht. Zelfs in het weekend wordt er voor uw dier gezorgd tijdens de weekenddienst.

Echo:

Echografie is net als bloedonderzoek en röntgenfoto’s, een van de mogelijkheden om extra informatie te krijgen over het inwendige van het dier. Het is soms onmisbaar en nodig om de juiste therapie in te stellen. Voor de basale onderzoeken hebben wij de expertise en apparatuur in huis om dit direct te doen. Voor hele specialistische onderzoeken moet de patiënt door iemand onderzocht worden die in de echografie bijzondere expertise heeft.

Röntgen: rontgen

Wij beschikken over digitale röntgen apparatuur voor grote objecten. Daar naast beschikken we over tandheelkundige röntgenapparatuur. Digitaal is niet perse beter dan conventioneel maar wel veel sneller en gemakkelijker en geeft de mogelijkheid om snel de foto’s met u als eigenaar te bespreken. In de tandheelkunde geeft het zeer belangrijke informatie met betrekking tot verborgen problemen. Dit is essentieel om elementen te extraheren of te wel te verwijderen.

Bij ons bestaat de mogelijkheid officiële HD en ED foto’s te laten maken.

Tandheelkunde: 

Dierenarts Deventer beschikt over een goed uitgeruste tandheelkunde ruimte met digitale röntgen. We beschikken over een hoogwaardig tandheelkunde unit, hebben het juiste instrumentarium en tandheelkundig materiaal in huis om het gebit van uw huisdier te behandelen.