Juni chip maand

Bij Dierenarts Deventer besteden we in de juni chip maand aandacht aan het chippen en registeren van je dier. Voor katten geldt als u het huisdier en zorgplan afsluit is de chip zelfs kosteloos! Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen.

Identificatie en registratie heeft veel voordelen. Allereerst kan op deze wijze het aantal vermiste en 300x250zwerfdieren teruggebracht worden. Eigenaren die juist geregistreerd staan kunnen snel getraceerd worden. Dit is met name bij katten belangrijk, omdat er veel katten zwerven en/of in de opvang komen. Daarnaast heeft een goed identificatie systeem voor honden als voordeel dat de handel in honden beter in kaart gebracht kan worden.

Sinds 1 april 2013 geldt voor pups die vanaf dan geboren worden dat zij verplicht binnen 7 weken na de geboorte gechipt moeten worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank moeten worden geregistreerd. Deze chip- en registratieverplichting geldt ook voor alle honden die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, zij moeten binnen 2 weken na binnenkomst in Nederland worden geregistreerd.

Maak nu een afspraak om uw dier te laten chippen! tel: 0570-623433

 

1 reactie op “Juni chip maand”

  1. I wаs more than happy to find this ѡеb sіte.
    I wanted to thank you for ones time for this particularly fantastic
    read!! I definitely savored every little bit of
    it and i also havе уou bookmarked to ⅼook at new things in your website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top