Slow cooking

slow cook

Naast een complete brokvoeding, blikvoeding of rauw vlees voeding kunt u er ook voor kiezen om het eten zelf te bereiden. Raadpleeg altijd een dierenarts of daarvoor bevoegde voedingsdeskundige voor advies. Het is belangrijk dat de voeding goed uitgebalanceerd wordt, met de juiste hoeveelheid ingrediënten zodat uw dier een complete voeding krijgt en geen tekorten oploopt.

Het zelf samenstellen van goed voer vraagt veel tijd en kennis. Zo hebben het ras, formaat, levensfase, individuele verschillen allemaal invloed op de specifieke voedingsbehoefte van uw hond.

Goede kennis over ingrediënten en over uw hond is daarom uiterst belangrijk.

Soort pan:

Hoe eenvoudiger hoe beter. Een simpele kookpan voeldoet.

Verse ingrediënten:

Het is belangrijk om deze in goed overleg uit te kiezen. Over het algemeen kunt u de ingrediënten kopen waar u ook uw boodschappen doet. De supermarkt, markt, groenteboer, slager etc.
De ingrediënten moeten vers zijn productsoorten bij voorkeur gebruikt worden zijn vlees, (vezelrijke) groenten, paddenstoelen en peulvruchten.
Snijd alles van te voren en doe het in de pot.

Na het koken:

Het voordeel van grote porties: u kunt de porties gelijk verdelen over verschillende vershoudbakken en deze bewaren in de vriezer.
Eten mag, net als voor mensen tot max. 2 dagen na bereiding in de koelkast worden bewaard.

Lekker en gezond eten voor uw dier!

Meer weten over slow cooking? Neem eens een kijkje op ons Youtube kanaal.
Hier op uitgebreid uitgelegd hoe u het eten het best kunt bereiden.

 

Scroll naar boven