Sikke Minnema

Sikke Minnema

Geboren en getogen tussen de dieren was het vanzelfsprekend om daar tussen ook werkzaam te zijn. Inmiddels ben ik 40 jaar werkzaam als dierenarts tussen de kleine huisdieren. Aanvankelijk in een gemengde praktijk, maar sinds 15 jaar alleen kleine huisdieren. In al die jaren is het beroep van, maar vooral ook het beroep dat op een dierenarts wordt gedaan, enorm veranderd. Het huisdier heeft een prominentere plaats in het huiselijke leven van veel mensen in genomen. We zijn met zijn allen gaan beseffen dat als we een huisdier aanschaffen, deze ook rechten heeft, omdat het dier geheel van ons afhankelijk is.

Een dier kan niet zelf beslissingen nemen over zijn of haar situatie. Dit en de behoefte om ons huisdier, onze kameraad een optimaal welzijn te gunnen, heeft er voor gezorgd dat mijn beroep als dierenarts een ware uitdaging is geworden.

Of het nu gaat om een konijn, hond, kat, paard of een landbouwhuisdier, de uitdaging is nagenoeg dezelfde, namelijk samen met de eigenaar of verzorger te komen tot een optimale zorg voor het dier. De rol die ik daarin probeer en hoop te kunnen spelen tracht ik door optimale inzet, bijscholing, specialisatie, voorlichting en advisering in te vullen.

Dit is iedere dag opnieuw samen met de rest van het team, mijn uitdaging.

Missie: de beste zorg voor uw huisdier.

Scroll naar boven