Faciliteiten

Laboratorium:

bloed
Wij hebben een laboratorium op de praktijk waar wij veel bloedonderzoeken direct kunnen uitvoeren. Hierdoor hebben wij veel uitslagen de zelfde dag nog en kunnen we direct vervolgstappen ondernemen.

Voor een operatie hebben wij de mogelijkheid om een bloedscreening te doen. Dit is een groot bloedonderzoek, waarbij wij een goede indruk krijgen over de algehele gezondheid van uw dier. Afhankelijk van de uitslag kunnen wij de narcose hierop aanpassen, zodat de operatie zo veilig mogelijk kan verlopen.

urine
Het onderzoeken van de urine kan ons vaak ontzettend veel informatie geven over de gezondheid van uw dier en in welke richting wij het beste kunnen gaan onderzoeken.

parasieten
Het is ook mogelijk om uw dier te laten onderzoeken op parasieten of schimmel in de huid of darmen, veel onderzoeken kunnen wij op de praktijk uitvoeren en dan krijgt u in principe de zelfde dag de uitslag.

Vaccicheck:

Met behulp van de vaccicheck kunnen wij een titerbepaling uitvoeren om te kijken of uw dier nog voldoende antistoffen heeft tegen Parvo, Distemper (hondenziekte) en Hepatitis Contagiosa Canis, 3 ziektes waartegen gevaccineerd wordt.

 

Opname:

Bij Dierenarts Deventer beschikken we over de mogelijkheid om dieren indien nodig, voor langere tijd op te nemen en op de praktijk te verzorgen.

U kunt hierbij denken aan dieren die langer tijd aan het infuus liggen, benauwde dieren die in de zuurstof kooi verblijven of dieren die niet eten. Wij bieden die patiënten de nodige zorg en persoonlijke aandacht. Door dat wij een klein team hebben kunnen we de patiënten goed monitoren en is er steeds een vast gezicht. Zelfs in het weekend wordt er voor uw dier gezorgd tijdens de weekenddienst.

 

Echo:

Echografie is net als bloedonderzoek en röntgenfoto’s, een van de mogelijkheden om extra informatie te krijgen over de inwendige gezondheid van uw dier. Het is kan onmisbaar zijn bij het instellen van de juiste therapie. Voor de basale onderzoeken hebben wij de expertise en apparatuur in huis om dit direct te doen. Voor heel specialistische onderzoeken verwijzen wij de patiënten door naar een dierenarts die in de echografie een bijzondere expertise heeft.

 

Röntgen:

Wij beschikken over digitale röntgen apparatuur voor grote objecten. Daar naast beschikken we over tandheelkundige röntgenapparatuur.
In de tandheelkunde geeft het zeer belangrijke informatie met betrekking tot verborgen problemen. Dit is essentieel voor de juiste behandeling van het gebit.

Bij ons bestaat de mogelijkheid officiële HD en ED foto’s te laten maken.

 

Tandheelkunde: 

Dierenarts Deventer beschikt over een goed uitgeruste tandheelkunde ruimte  met digitale röntgen. We beschikken over een hoogwaardig  tandheelkunde unit, hebben het juiste instrumentarium en tandheelkundig materiaal in huis  om het gebit van uw dier  te behandelen.

 

 

 

Scroll naar boven