Fracturen en breuken

Fracturen en breuken:

Na een trauma, zoals een ongeluk, val, etc.  Kan een hond of kat een gebroken poot hebben. Deze breuken kunnen op verschillende plaatsen voorkomen en soms uiterst gecompliceerd zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende technieken om gebroken poten te behandelen, maar er is vaak voorkeur voor pennen, platen of externe fixatie boven spalken, omdat de laatste tot erg veel nazorg en bijkomende kosten leiden en vaak minder goede resultaten geven.

Bij ons in de dierenkliniek is veel expertise aanwezig op het gebied van orthopedie. Veel voorkomende problemen bij zowel hond als kat zijn fracturen van botten op elk niveau, vooral na ongeluk. Hiervoor kunnen wij bijna altijd de behandeling in eigen kliniek uitvoeren. Veel katten die worden aangeboden, hebben tgv een val of ongeluk een bekken fractuur die zo bij het klinisch onderzoek nog wel eens gemist kan worden.
Dat zijn uitdagende operaties maar leiden meestal tot goed herstel. Het zal duidelijk zijn dat het nog al verschil maakt of een grote St Bernhard, een kat of een Chihuahua wordt geopereerd. Er zijn tegenwoordig veel verschillende technieken om fracturen te behandelen maar er is vaak voorkeur voor pennen, platen of externe fixatie boven spalken omdat de laatste tot erg veel nazorg en bijkomende kosten leiden en vaak minder goede resultaten geven.
Tevens kunt u voor de orthopedie terecht, voor TTA, patella luxatie, kruisband laesies, TPO of te wel (drievoudige) bekken kanteling.

De orthopedische ingrepen worden bijna altijd ondersteund met fysiotherapie in de herstelperiode. Het blijkt dat de dieren sneller opknappen, de geopereerde ledematen sneller en beter gaan gebruiken en de rest van het lichaam minder gaan overbelasten wat weer tot nieuwe problemen kan lijden.

Scroll naar boven