Resultaten wond

laser_(3)Bij Dierenarts Deventer bestaat er de mogelijkheid om uw dier te behandelen met lasertherapie. Wij zien zeer goede resultaten met deze behandelingen. Lasertherapie kan gebruikt worden voor veel uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan arthrose, oorproblemen, pijn, wonden, bijvoorbeeld na een operatie, gingivitis en nog veel meer.

 

Een voorbeeld uit de praktijk.
Pas geleden hebben we een herdershond gehad met een wond aan de staart. Deze was kapot gebeten. Bij de eerste afspraak is de wond behandeld met zalf en in verband gezet, maar na controle bleek de wond niet te helen en er een fistel te zitten.
Er werd besloten de staart de opereren om de fistel te verwijderen. De staart van een hond is altijd een lastige plek voor een operatie. Veertien dagen na de operatie was de wond open gegaan. In overleg met de eigenaar hebben we lasertherapie toe gepast en daarna de staart verbonden. De plek is vier keer behandeld in een periode van twee weken en binnen drie weken was de wond mooi dicht.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit is afhankelijk van de aard van de aandoening. Bij sommige acute klachten kan met 2-8 behandelingen het gewenste resultaat worden bereikt. Voor chronische aandoeningen kan de behandelduur oplopen tot 10-15 (of meer) behandelingen. Aandoeningen als ernstige artritis kunnen langdurig behandeling nodig hebben, met soms lange tussen pozen tussen iedere behandeling.
De dierenarts maakt van te voren een behandelplan voor uw huisdier en adviseert hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Hoelang duurt het voordat de resultaten te merken zijn?
Het kan zijn dat u na de eerste behandeling al een afname van pijnklachten bij uw dier opmerkt. Soms duurt het een paar keer voordat u er iets van merkt. Dit betekent niet dat er niets gebeurt. Elke behandeling bouwt voort op de vorige en resultaten zijn vaak pas merkbaar na 3-4 behandelingen.
Voor de lasertherapie is GEEN sedatie of dwang nodig.
Een behandeling kan variëren van enkele minuten tot ruim een kwartier.

 

 

Scroll naar boven