Deel 2: Viggo en Suzy naar de dierenarts

Wat zijn de baasjes druk in de weer! De bench moet achterin de auto, dan volgt de voerbak, eten, snacks, speeltjes het is een tas vol. “ Viggo! Gaan we op vakantie?” roept Suzy blij. De pups gaan alvast bij de deur staan, lang hoeven ze niet te wachten. Ze krijgen een tuigje om met een riem, het valt niet mee om die om te krijgen, de pup zijn zo enthousiast. “Wie het eerste bij de auto is”, zegt Viggo. Maar ver komt hij niet het is nog wel wennen om aan de riem te lopen. Even later rijden ze weg, maar het is niet ver. ” Zijn we er al?” Suzy kijkt uit het raam, Hoge Hondstraat ziet ze staan “natuurlijk we zijn bij de dierenarts!” De baasjes van Viggo en Suzy zijn Dierenarts Minnema en zijn vrouw Linda Boggie.

De deur gaat open eerst worden alle spullen naar binnen gebracht en dan zijn ze zelf aan de beurt. Eerst nog een rondje lopen buiten, maar van de spanning kunnen ze niet plassen.

Binnen worden ze begroet door de assistentes, wild springen de pups in het rond. “Wat zijn ze leuk!”  “wat een schatjes” “je kan wel zien wie het mannetje en wie het vrouwtje is” wordt het geroepen.

En dan…… “ Oeps” zegt Viggo. “Wat doe je nu!” zegt Suzy, maar het is al te laat. Alles is nat, snel pakt het baasje een dweil en alles is weer opgeruimd. Schuld bewust kijkt Viggo op naar het baasje, gelukkig is die niet boos.

Even later liggen de pups in de bench, ze jammeren en piepen voor aandacht, maar er wordt niet op gereageerd, na een tijdje geven de pups het op en doen ze de ogen even dicht.

Een tijd later gaat het deurtje van de bench weer open, ze mogen een stukje lopen. Samen rennen ze naar buiten, wat is het hier leuk, allemaal andere mensen en dieren, de pups vinden alles leuk. Deze keer doen Viggo en Suzy netjes hun behoefte buiten. Ze worden flink geprezen door hun baasje.

Eenmaal binnen mogen ze op de weegschaal en daarna op de behandeltafel. “ Wat gaat er nu gebeuren?” vraagt Viggo. De paspoortjes liggen klaar en er worden wat flesjes en spuitjes neer gezet. Suzy giechelt als ze de koude  stethoscoop op haar lijfje voelt. Alle tanden worden geteld, de haren nakijken of er geen gekke beestjes zijn en dan worden de oren en ogen nog bekeken. “ Helemaal gezond” horen ze de baas zeggen. De beide pups voelen het niet eens als de spuit gegeven word zo druk zijn ze bezig om hun beloning op te eten. De chip wordt nog gecontroleerd en als de paspoortjes in gevuld zijn mogen ze weer van tafel.

Ze krijgen nog tabletten mee voor thuis, “ waar zou dat voor zijn?” vraagt Viggo. “ Geen idee” zegt Suzy. “ we zijn toch niet ziek?” Maar dan horen ze de assistente zeggen dat het de ontwormings tabletten zijn. “ Pfff gelukkig ” zucht Viggo. Tot slot krijgen ze nog een tas mee gevuld met allemaal informatie en voer.  Het puppy pakketje mag natuurlijk niet ontbreken!

Aan het eind van de dag worden alle spulletjes weer ingepakt. De bench gaat weer in de auto het is tijd om naar huis te gaan na een lange dag met vele nieuwe  indrukken.

Tips:

  • Op 6, 9 en 12 weken is het advies op uw pup te laten enten en daarna jaarlijks.
  • De eerste enting krijgt uw pup bij de fokker.
  • Tegenwoordig is het verplicht om de pup te laten chippen en registreren. Met een daarbij behorend dierenpaspoort.
  • Ontworm regelmatig, op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken oud; vervolgens maandelijks tot een half jaar. Daarna elke 2 maanden tot de pup een jaar oud is.
  • Daarna geldt de algemene richtlijn om minimaal vier keer per jaar te ontwormen.
  • Ruim uitwerpselen op om verspreiding van wormen te voorkomen.
  • Houd uw pup veilig aan de riem in mogelijk besmette omgevingen.
  • Bestrijd vlooien om te voorkomen dat uw pup besmette vlooien inslikt.
  • Bij Dierenarts Deventer hebben we het Junior Care programma. Dit is voor pups en kittens. U komt 3 x naar de praktijk, uw pup of kitten word nagekeken door de assistente zij geeft tips en advies. Uw pup of kitten krijgt alle tijd om de spreekkamer te verkennen en zich op zijn of haar gemak te voelen.
  • De bench moet een veilige en fijne plek zijn voor uw pup. Dit is ideaal als u even weg moet en de pup niet mee kan. Neem voor het leuk maken van een bench dan ook die tijd en forceer niets. Is de gewenningsperiode eenmaal achter de rug, dan heeft zowel u als uw hond er baat bij. U kunt af en toe even wat anders doen dan het in de gaten houden van uw hond, en uw hond heeft een eigen veilige plek waar hij altijd terecht kan.

 

 

Scroll naar boven