Deel 3: Viggo en Suzy hebben weekend

Weekend!

Het is weekend en dat betekend dat de baasjes alle tijd hebben voor de pups. Na het ontbijt en een rondje langs de paarden is het tijd om op stap te gaan. Deze keer hoeven er niet zoveel spullen mee zien Viggo en Suzy. Alleen de Bench gaat achter in, de riempjes en natuurlijk snoepjes om de hondjes te belonen.

Na een kort ritje rijden ze een erf op. De deur gaat open en dan……

Drie grote honden! Suzy en Viggo rennen wild rond terwijl de twee grote honden verbaasd achter de kleintjes aan lopen. Er wordt flink gesnuffeld en als ze allemaal een beetje aan elkaar gewend zijn wordt het pas echt gezellig! De pups spelen heel lief met de andere honden en verkennen het erf.

“ Hey! Kom eens hier Suzy.” roept Viggo. Suzy komt er snel aan. “ Moet je kijken wat een raar beest! Het bokje dat voor Viggo achter het hek staat kijkt hem boos aan. Het beest heeft flinke horens en lijkt niet erg onder de indruk van de pups die wild blaffen. Het vrouwtje komt al aan gesneld en stelt de pups gerust. “Het is maar een bokje”, zegt ze tegen de puppy’s. Viggo en Suzy lopen kwispelend met het baasje mee als ze langs alle andere dieren lopen die ze nog niet kennen.

Ze kunnen nog even spelen met de grote honden als de baasjes koffie gaan drinken. Ze vertellen honderd uit over hun pups en hoe het gaat na de eerste week. “Ja, het is wel vermoeiend” horen ze de baas zeggen. “Ze doen het heel goed” horen ze van het vrouwtje. “Je vergeet snel hoeveel werk het is om een pup op te voeden” zegt de gastvrouw. En dat kunnen Dierenarts Minnema en Linda Boggie beamen.

De pups horen het al niet meer die rennen weer naar buiten met hun nieuwe vrienden.

Nadat er uitgebreid afscheid genomen is en de belofte om snel weer wat af te spreken gaan ze weer naar huis. De pups zijn lekker moe geworden van het spelen en alle nieuwe indrukken!

Tips:

  • Neem uw pup zoveel mogelijk mee en laat hem of haar aan nieuwe situaties wennen
  • Het is effectiever om drie tot vijf maal per dag 10 á 15 minuten met je pup op stap te gaan dan één of twee maal per dag een half uur.
  • Laat je puppy op voldoende afstand aan een nieuwe situatie wennen. Beweeg uiteindelijk steeds dichter naar de prikkel toe. Blijf de pup aanmoedigen en belonen wanneer hij onderzoekend gedrag vertoont.
  • Geef je pup de kans om te onderzoeken. Loop niet stug door als hij bezig is om een prikkel te verwerken. Wat voor ons heel normaal is, kan door de ogen van je hondje heel vreemd lijken.
  • Maak gebruik van verschillende praktijksituaties, bijvoorbeeld een fietser die voorbij fietst. Beloon met een snoepje wanneer de hond met jou bezig blijft en niet achter de fietser probeert aan te gaan.
  • Ga eens vroeg de stad in met je puppy. Neem en hier de tijd voor.
  • Laat je pup kennis maken met andere dieren.
  • Vergeet niet je pup aan nieuwe geluiden te laten wennen
  • Eindig de oefensessie met een jackpot! Bijvoorbeeld zijn favoriete speeltje of iets wat hij erg lekker vindt.
Scroll naar boven