Fysiotherapie

Fysiotherapie voor dieren   

Heeft uw hond of kat klachten zoals bewegingsproblemen, pijnlijke spieren, mank lopen of pijn? Heeft uw huisdier een operatie gehad en is deze aan het revalideren. Dan kan dierenfysiotherapie uitkomst bieden. Een gezond dier kan zich harmonieus bewegen, omdat alle onderdelen van het lichaam met elkaar in evenwicht zijn.
Wanneer dit evenwicht verstoord wordt door bijvoorbeeld een lichamelijke blessure van uw dier kan een dierenfysiotherapeut heel vaak uitkomst bieden door het verhelpen of verlichten van de klachten. Dit gebeurt door middel van verschillende behandelmethodes, huiswerkoefeningen en adviezen.

Dierenfysiotherapie is een specialisatie en gericht op het bewegingsapparaat van dieren. Het bestaat uit het verlenen van curatieve zorg, preventieve zorg en palliatieve zorg.

  • Curatieve zorg is gericht op genezing, zoals revalideren na een operatie of na een blessure.
  • Preventieve zorg is gericht op het voorkomen van problemen.
  • Palliatieve zorg is gericht op verlichting en/of verzachting van pijn met name bij het oudere dier.

Bij preventieve zorg is geen doorverwijzing nodig. Denk hier bij aan blessuregevoelige sporten. Mocht er tijdens deze behandeling  een vermoeden zijn van curatieve zorg, dan luidt het advies contact op te nemen met de dierenarts.

Scroll naar boven