Deel 5: Dierendag met Viggo en Suzy

Het is bijna zo ver en Viggo en Suzy kunnen bijna niet wachten! De baasjes begrijpen niet zo goed waarom de pups zo wild zijn. “Wat heb jij ze gevoerd?” vraagt Dierenarts Minnema aan zijn vrouw.

Linda Boggie antwoord: “Geen springbonen als je dat denkt!”. Dierenarts Minnema lacht, de jonge honden worden al echte pubers en zijn af en toe niet te stoppen.

Ze staan op het punt om naar het bos te gaan voor een lange wandeling omdat het dierendag is! En tja 4 oktober is natuurlijk een uitstekende gelegenheid om een leuk uitje te ondernemen met je honden.

Eindelijk kunnen ze vetrekken! Viggo stormt langs de benen van de baas naar de auto op de hielen gevolgd  door Suzy. Ze gaan braaf zitten voor de auto en wachten tot de achterklep open gaat zodat ze rustig achterin kunnen gaan liggen.

Na een rustig ritje komen ze bij het bos. Ze vinden het erg leuk dat ze hier los mogen lopen. De honden verkennen de omgeving en vinden al snel andere honden waar ze gezellig mee spelen. Viggo blaft luid van plezier, en rent en springt om de andere honden heen. Suzy  is nog wat voorzichter en zoekt de baasjes even op. Maar als ze ziet dat Viggo zo veel plezier heeft roept ze “Viggo wacht op mij!” en even later doet ze gezellig mee. De baasjes maken een praatje met het baasje van de andere honden. Altijd leuk om verhalen uit te wisselen met andere mensen over je hond.

Na een uurtje zijn ze weer bij de auto.

De beide pups zijn helemaal vies en zitten onder de modder en bladeren. “Pff”, zegt Linda Boggie: “hoe krijgen we jullie nu weer schoon?”. Maar dierenarts Minnema stelt zij vrouw gerust. “Ik heb een goed idee”, zegt hij. “We gaan naar de dogwash van iClean in Deventer”. En zo gezegd zo gedaan. Even later staat Suzy als eerste onder de douche. Ze giegelt als ze met de föhn droog geföhnd wordt. “hihihi, dat kietelt!” Daarna mag Viggo, hij vindt het heerlijk onder de douche! Jammer dat het na 10 minuten al klaar is. De beide honden zijn weer helemaal schoon en fris.

 

 • Het is heerlijk om je hond lekker los te kunnen laten lopen, rausen over de heide, zwemmen of springen in het bos. Helaas is dit op de meeste plaatsen niet mogelijk of toegestaan. Wil je je hond graag los laten lopen ga dan naar een losloopgebied waar dit toegestaan is.
 • Houdt rekening met andere honden en hun baasjes.
 • Bij pups heb je als baas wel de verantwoordelijkheid op te letten en in de gaten te houden dat je pup niet overbelast of oververmoeid raakt.
 • Pups het gemakkelijker koud krijgen in het water. Dus ook met zwemmen opletten en het liefst een handdoek meenemen om je pup weer af te kunnen drogen!
 • Het is belangrijk dat je hond de normale omgangsvormen en ‘taal’ van andere honden leert. Hoe eerder je daar mee begint, hoe makkelijker hij het op zal pakken.
 • Zorg er dus voor dat je pup met volwassen honden die zich goed gedragen kan omgaan.
 • Een volwassen hond die zich goed gedraagt gaat rustig en tolerant met puppy’s om.
 • Mocht je iemand tegenkomen die zijn hond aangelijnd heeft, roep je hond terug en lijn hem even aan. Mensen hebben hun hond vaak om een goede reden aan de lijn. Het kan gaan om een loopse teef, een hond in training of een hond die al erg bejaard is en niet op jong gespuis zit te wachten. Of misschien wel een jonge hond die nog niet zo goed luistert, en het loslopen nog moet leren.
 • Er zijn ook honden die agressief zijn naar andere honden. Voor je het weet ontstaat er een vechtpartij, met mogelijk schade, waar niemand op zit te wachten.
 • Het is beter voor de vacht van je hond om hem niet te vaak te wassen, maar soms moet het toch echt gebeuren. Bijvoorbeeld als je hond door iets smerigs heeft liggen rollen. Gebruik het liefst lauwwarm water en als je shampoo wilt gebruiken neem dan hondenshampoo. Deze is speciaal samengesteld voor de hondenhuid die erg verschilt van mensen en heeft meestal een geur die honden beter verdragen zodat hij niet meteen weer in iets smerigs moet gaan rollen.
 • Nog een tip als je een glad bad hebt leg dan een mat of handdoek op de bodem. Dit voorkomt dat je hond uitglijdt en angstig wordt.
 • Of bezoek een bedrijf zoals iClean om je hond te wassen daar is alles bij de hand en in 10 minuten is je hond weer schoon en fris.

 

 

Scroll naar boven